Thursday, November 26, 2009

mereka bangga mereka ada.

mereka bangga mereka ada blackberry.
mereka bangga mereka ada kereta swift.
mereka bangga mereka ada rumah banglo.
mereka bangga mereka ada bath tub di bilik air mereka.
mereka bangga mereka ada gaji besar.
mereka bangga mereka ada baju baru yang tak pakai lagi.
mereka bangga mereka ada kereta nombor plat sama.
mereka bangga mereka kurus.
mereka bangga mereka boleh pakai seksi.
mereka bangga buah hati mereka hensem.
mereka bangga mereka ada laptop mahal.
mereka bangga mereka menggunakan processor quad core.
mereka bangga mereka pandai main gitar.
mereka bangga adik mereka cantik.
mereka bangga ayah mereka mejar.
mereka bangga orang bagi mereka bunga sejambak.
mereka bangga orang perhatikan mereka.
mereka bangga orang meletakkan mereka di atas.
mereka bangga mereka ada lesung pipit.
mereka bangga mereka pakai pendakap gigi.
mereka bangga mereka punyai suara lunak.
mereka bangga mereka ada psp.
mereka bangga pasukan bola sepak kegemaran mereka menang EPL.
mereka bangga mereka punya ramai follower di blog mahupun twitter.
mereka bangga anak mereka masuk universiti.
mereka bangga mereka ada blog.
mereka bangga mereka ada banyak duit di akaun nuffnang mereka.
mereka bangga anak mereka pandai berjalan umur 5 bulan.
mereka bangga anak mereka 5A UPSR.
mereka bangga mereka punya ribuan ringgit di dalam bank.
mereka bangga dengan apa yang mereka ada.
mereka bangga. mereka bangga.

ada perkara perlu bangga. ada perkara tidak perlu.
kerana sesetengah perkara yang tidak perlu itu, akan membawa kepada sifat tinggi diri seterusnya membuat kita lupa siapa kita. apa yang kita dapat kalau kita bangga diri ?


aku tak kisah tak dapat 5A UPSR. aku tak kisah aku tak cantik. aku tak kisah aku tak kaya. aku tak kisah tak punya ramai follower. aku tak kisah aku tak kurus. aku tak kisah tak punya apa-apa. yang penting. aku happy hidup sebagai diri aku.

6 comments:

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Apa tajuk yg sesuai untuk post ni ye..

Puisi mereka bangga..
Um..macam tak sedap lak

Puisi aku tak kesah.
Um.,tak sedap juga

Puisi aku tak bangga,mereka yang bangga

ni boleh kot..haha

selamat ari raya..

Ini ialah Alia Fazlin. said...

hahaha.
ni puisi ek ?
tak tau la pulak.
saje melepaskan err..luahan kot.
hehehe.
sedap gak tajuk tu.

selamat hari raya aji..

Huda said...

aku tak bangge pon aku ade lesung pipit..
eh terbagi tahu pula~
selamat hari raye aji!

MsAnisSyahirah said...

aku tak bangga, tapi aku nak riak boley?
hahaha...
aku hanya sederhana.
bangga ape guna, nanti semua tu takut tetibe hilang je.

kan? kan? kan?

Ini ialah Alia Fazlin. said...

aku juga tak bangga punya perut bulat.

aLI said...

Aku bangga jugak...sebab aku sorang ja berani guna pc bos check blog. Aku laparla...aku tak hensem..tapi aku bangga ja...haha..Alia...Selamat Hari Raya Aidil Adha...